« Back

Panorama ruten

Panorama ruten ligger i Mpumalanga provinsen og ruten spillede en vigtig rolle i Sydafrikas historie i 1800-tallet. Dengang blev dele af ruten brugt som transportvej mellem Lydenburg og Delagoa Bay. Under guldfeberen sidst i 1800-tallet blev flere af de byer der er på ruten grundlagt, men idag er ruten mest kendt for sine naturoplevelser og smukke landskab. På Panoramaruten kommer man igennem både bjerge, dale, mange flotte vandfald, nåleskov og frodig næsten jungle-agtigt natur. Mange steder på ruten er der mulighed for at vandre eller klatre, men mange vælger at køre fra den ene naturperle til den anden.

Drakensberg er Sydafrikas længste og højeste bjergkæde, og er derfor også at se på Panoramaruten.

Blyde River Canyon er opkaldt efter Blyde River, der løber igennem kløften. Blyde River Canyon ligger på den nordlige del af Drakenberg og er nogle steder 800 meter dyb og 26 km lang, den er kendt som verdens grønneste kløft, da den i modsætning til andre store kløfter er meget frodig. Det er verdens tredje største kløft næst efter Grand Canyon i USA og Fish River Canyon i Namibia. 

Bourke's Luck Potholes er nogle klippe formationer eller huller, der ligger hvor de to floder Blyde River og Treur løber sammen. Det har gennem århundrede skabt et smukt landskab af formationer, hvor vandet har gravet sig igennem klipperne. Fem kilometer nord for Bourke's Luck Potholes ligger Lowveld View     

DO YOU HAVE A QUESTION?

Customer service

Email: info@askaritours.com

Telephone:56 36 25 45